Nieuws

Fietsen langs koeien en weidevogels

07 juni

Fietsen langs boeren en weidevogels in Groningen. Dat kan met de nieuwe fietsroute van Agrarische Natuurvereniging Meervogel. De Weidevogeltocht werd zaterdag feestelijk geopend.

Tijdens de fietstocht ziet de fietser verschillende aspecten van de landbouw, weidevogels en ganzen in dit gebied. 'Langs de route zijn tien informatiepanelen geplaatst. We denken dat je op deze manier, tijdens een recreatieve fietstocht, het beste je boodschap aan de burger overbrengt', geeft Lize de Vries van Meervogel aan.

Een van de boerenbedrijven waar de fietsroute langs gaat en die aan weidevogelbeheer doet, is die van familie Zuidveld in Garrelsweer. Tina Zuidveld vertelt dat ze hier bewust aan doen. 'We wonen naast een natuurgebied en er zijn veel vogels hier. Het is belangrijk om rassen als de grutto in stand te houden. We hebben hier zeldzame blaarkoppen en dus zeldzame vogels, dat gaat mooi samen.' De Vries beaamt dat. 'De zorg voor de natuur hoort bij de boer. De natuur gaat ons aan het hart.'

30 kilometer

De 30 kilometer lange route gaat door de gemeenten Loppersum, Ten Boer, Slochteren en Appingedam. Een gratis routebeschrijving is verkrijgbaar bij VVV's en horecapunten.


Bron: https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2017/06/07/fietsen-langs-koeien-en-weidevogels

 

 

Deel dit bericht

Terug
Meer nieuws laden