Nieuws

Project 'Partridge' verenigt tegenstanders

15 mei

Akkerbouwers, jagers en leden van natuurorganisaties werken in twee gebieden van ruim 500 hectare samen om de patrijs te redden en in zijn kielzog andere akkervogels. Bij alle partijen is de animo groot voor dit project 'Partridge'.

 

Dwars door een akker van Rens Kolff ligt een 3 meter brede baan van een halve meter hoog. Het is een keverbank. Zijn zoon Sebastiaan heeft de baan in acht keer ploegen op die hoogte gekregen. Daarop is met de hand een mengsel polvormende grassen gezaaid, waar patrijzen op gedijen.

Kolff doet mee aan het project 'Partridge'. Al zo'n tien jaar doet hij aan vrijwillige vogelbescherming. Aan weerskanten van de keverbank liggen 20 meter brede randen van kruiden en daarnaast kruidenrijk grasland, allemaal voor de patrijs.

 

Twee gebieden

Het project 'Partridge' startte dit jaar in het gebied Oude Doorn, in het Land van Heusden en Altena en bij Burghsluis op Schouwen-Duiveland. Jochem Sloothaak van Brabants Landschap en Alex Wieland van Landschapsbeheer Zeeland zijn de aanjagers van het Europese project. [...]

 

Dit artikel is afkomstig van Nieuwe Oogst. Het volledige artikel lees je hier.

Deel dit bericht

Terug
Meer nieuws laden