Jasper Spierings
Melkveehouder
Oss
Ik doe mee met Slimme Vogels omdat:

ik het leuk vind de consument en burger op mijn boerderij te verwelkomen.'Zo nu en dan zit er een kolonie ooievaars op mijn land en gaan klanten naar huis om hun fototoestel te halen'

 

Ik heb een gangbaar melkveebedrijf en maak mijn eigen kaas. Mijn koeien staan zo veel mogelijk buiten in de wei rondom ons bedrijf. In onze boerderijwinkel verkoop ik onze eigen producten. Ik heb een koppel brandrode runderen. Deze beweid ik, in samenwerking met Natuurmonumenten, langs de uiterwaarden bij de Maas. Het vlees van deze runderen verkopen wij ook in onze boerderijwinkel, net als lokale streekproducten en seizoensproducten.


Deel het verhaal van Jasper Spierings

Er zwermen in de omgeving veel ooievaars rond. Zo nu en dan zit er een groep van wel 30 tot 40 ooievaars op mijn land. Klanten vinden dat prachtig! Ze gaan ervoor naar huis om hun fototoestel op te halen. Misschien dat ik in de toekomst op mijn land een ooievaarspaal plaats. Al zijn er in de omgeving ook al veel broedmogelijkheden voor ooievaars. 

 

'Op zit moment zijn mijn uilenkasten helaas niet in gebruik'

 

Ik heb twee uilenkasten op mijn bedrijf, één hangt er in mijn stal en één hangt buiten de stal. De uilenwerkgroep heeft in deze laatste nestkast een jonge uil grootgebracht, die in de buurt gevonden was. Nadat de uil uitgevlogen was, heb ik hem nog één keer gezien. Daarna niet meer. De uil heeft denk ik elders een verblijfplaats gevonden. Op dit moment zijn de kasten niet in gebruik. Ik kijk er, samen met de uilenwerkgroep, naar uit uilen in mijn kasten te hebben.

Deel het verhaal van Jasper Spierings